Ga naar de inhoud

Zomerconcert in Nijswiller door harmonie Excelsior

Op zondag 9 juli a.s. verzorgt harmonie Excelsior haar zomerconcert met zomerfeest in en om het voormalige Sophianum te Nijswiller.

U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur; we hebben dan koffie, thee, frisdrank en een heerlijk stuk vlaai, taart, cake en wafels voor u klaarstaan. Ook aan de kinderen is gedacht: er is een springkussen en er is gezorgd voor kleurplaten die ter plekke kunnen worden ingekleurd. Verder kunnen de kinderen een tattoo-plaatje laten zetten.

Om 14.30 uur zal harmonie Excelsior onder leiding van dirigent Luc Scholtes haar muzikale opwachting maken. Het gekozen thema, Excelsior Mediterraneo, belooft u naar warme, zuidelijke sferen mee te nemen. U zult onder meer kunnen luisteren naar Klezmermuziek, Spaanse paso dobles, Franse chansons, Italiaanse liedjes, Griekse dansmuziek en Oriëntaalse klanken.

Tussendoor spelen voor u ook onze muzikanten in opleiding, de jonge Elin Verstraelen op hoorn en Svenja Fabian op altsaxofoon.

Na afloop van al deze Mediterraanse klanken kunt u nog genieten van de muziek van het opleidingsorkest Mechelen/Nijswiller onder leiding van Leonne Koonen.

Leonne zal ons meenemen in de muziek door nog wat meer te vertellen over de stukjes die gespeeld worden. Bovendien zal zij bij voldoende belangstelling ter plekke een gratis proefles van de muziekcarrousel verzorgen. Vooraanmelding is niet nodig: kom en sluit je aan.

 

Het belooft een mooie muzikale middag te worden. Aansluitend zetten we bij mooi weer het zomerfeest buiten voort: dan is er een gezellig samenzijn met BBQ en een drankje, waarbij onder meer de Sinselbach Musikanten zorgen voor de muzikale omlijsting.

 

Toegang: vrije gave.

We zien u graag op zondag 9 juli a.s.